Ruský investor pozastavil výstavbu výrobnej haly v Kežmarku

17.03.2009 Kežmarok

Kežmarok 17. marca (TASR) - Ruská farmaceutická spoločnosť Institute Europharm pozastavila výstavbu výrobnej haly v priemyselnej zóne Pradiareň v Kežmarku.
Primátor mesta Igor Šajtlava pre TASR uviedol, že investor z mesta neodchádza. Pozastavenie súvisí s presunom finančných prostriedkov vyčlenených na výstavbu haly v Kežmarku späť do Ruska, kde spoločnosť sťahuje závod z centra Moskvy do okrajovej časti hlavného mesta.
\"Predstavitelia moskovskej firmy majú prísť v stredu 18. marca na Slovensko, kde budú rokovať s bankami o poskytnutí úveru, ktorý im pomôže preklenúť kritické obdobie. Ak by boli rokovania neúspešné, sme pripravení spoločne požiadať vládu, aby investičný stimul vo forme daňových úľav v objeme viac ako 3,15 milióna eur (95 miliónov Sk) poskytla v hotovosti a mohlo sa pokračovať s výstavbou výrobnej haly, kde by malo nájsť prácu 80 až 100 ľudí, \" priblížil zámery primátor. Dodal, že ak by sa podarilo obnoviť práce na výstavbe haly do dvoch mesiacov, spoločnosť by mohla spustiť prvú etapu výroby v januári 2010. V prevádzke majú produkovať farmaceutické substancie z mlieča lososovitých rýb.
Spoločnosť Institute Europharm preinvestovala v priemyselnej zóne v Kežmarku doposiaľ takmer 4,65 milióna eur (140 miliónov Sk). Pred dokončením je administratívna budova a samotná výrobná hala je rozostavaná tak, že v nej možno uskladniť potrebný materiál.
Primátor dodal, že do priemyselnej zóny v Pradiarni sa snažia prilákať aj ďalších investorov. \"Nedávno sme rokovali s novým riaditeľom v našom meste už etablovanej firmy Treves, ktorá prejavila záujem rozšíriť výrobu a čakáme aj na vyjadrenie firmy zameranej na výrobu nadstavieb sanitných vozidiel\".
 

Vyberte región